Tam Buğday Unlu Pizza
Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bardak tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Tuz
- Alabildiği kadar ılık su
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- 1 yada 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstündeki gereçler;
- Kaşar peyniri
- Hindi jambon
- Mantar
- Hellim
Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu, mayayı, ılık suyu tuzu alıp karıştırıp yoğuruyoruz.
- Hamur, kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
- Hamur hazır olunca, hamuru mayalandırma için 30 dk dinlendiriyoruz.
- Tepsinizin büyüklüğünde hamuru açıp üstüne birinci sosumuzu sürdükten sonra, birinci olarak kaşar ekleyip sonrasında başka materyalleri dilimlererek dilediğiniz üzere ekliyorsunuz.
- Hazırlamış olduğunuz pizzayı evvelden ısıtılmış 200 derece ısısında fırına koyup, fırının kapağını açmadan, camlı kısımdan orta ara denetim edip, 20 dakika sonunda pişirme sürecini tamamlıyorsunuz.
Şimdiden afiyet olsun.
Not: fırının mühleti fırına nazaran değişmektedir.
Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










