Fırında Soslu Kabak
Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet kabak
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve patatesler ince ince dilimlenir.
- Üzerine zeytinyağı ve baharatlar eklenerek harmanlanır.
- Fırın kabına eşit kalınlıkta olacak formda yayılır.
- 180 derece fanli ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Sos için gerekli gereçler kasede çırpılır.
- Hafif kızarmış sebzelerin üzerine dökülür.
- Tekrar fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Servis öncesi dilerseniz dereotu eklenir.
- Sıcak haliyle de soğuk haliyle de enfes oluyor. Afiyet olsun❣️.
Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















