Pratik Adana Kebap
Pratik Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kilo kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber (ben katmadım)
Pratik Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçiriyoruz.
- Kıymaya rondodan geçirdiğimiz zerzevatları,salça ve sıvı yağı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp yoğurduğumuz kıymayı tepsiye yayıyoruz.
- İki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Üzerine ince çizgiler atın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda 30-35 (fırına nazaran müddet değişebilir) üstü kızarana kadar pişiriyoruz afiyet şifa olsun 😋.
Pratik Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















