Pratik Adana Kebap

Pratik Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kilo kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber (ben katmadım)

Pratik Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçiriyoruz.
  2. Kıymaya rondodan geçirdiğimiz zerzevatları,salça ve sıvı yağı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp yoğurduğumuz kıymayı tepsiye yayıyoruz.
  4. İki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesiyoruz.
  5. Üzerine ince çizgiler atın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda 30-35 (fırına nazaran müddet değişebilir) üstü kızarana kadar pişiriyoruz afiyet şifa olsun 😋.

Pratik Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek
Açma
Parmak Kebabı
Brokolili Pirinç Topları
Su Böreği
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |