Et Haşlama

Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli koyun eti
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi yaklaşık 10-15 dk suda bekletip süzüyoruz.
  2. Tencereye alıyoruz üzerine dörde böldüğümüz soğanı ve sarımsakları da ekleyerek 5 dk kavuruyoruz.
  3. Üzerine sıcak su ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Diğer tarafta patatesleri ve havuçları soyuyoruz.
  5. Patatesleri dörde bölüyoruz.
  6. Havuçları verev halinde doğruyoruz.
  7. Küçük bir tencereye tereyağ ve sıvı yağımızı ve doğradığımız sebzelerimlzi ekleyerek soteliyoruz.
  8. Etlerimiz haşlanmaya yakın sebzelerimizi ek ediyoruz.
  9. Tuz ve baharatları ekleyip etler kemikten ayrılana dek pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Soğan Dolması
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Zebra Kek
Kremalı Kahveli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |