Patlıcan Yatağında Ciğer
Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
Köz tabanı için:
- 1 adet patlıcan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt (katı yoğurt)
- Biraz tuz
Üzeri için:
- Haşlanmış dana ciğeri
- 2 küçük uzunluk soğan (piyazlık doğranmış)
- 2 orta uzunluk domates (küçük küp doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Pul biber
- İsot
- Toz biber
Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri airfryer’da közleyin.
- Biberleri uzun uzun tabağa bırakın.
- Patlıcanı soyup küçük küçük doğrayın.
- Üzerine ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı tabağın tabanına yayın.
- Soğanı yağda güzelce soteleyin.
- Üzerine haşlanmış ciğeri ekleyip birlikte kavurun.
- Ardından domatesleri ekleyip kapağını kapatın, suyunu çekene kadar pişirin.
- Son olarak baharatları ekleyip karıştırın.
- Ciğeri patlıcanlı tabanın üzerine alın, közlenmiş biberlerle birlikte servis edin.
Sofrada hem imajı şık, hem tadı efsane! 😍.
Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








