Patlıcan Yatağında Ciğer

Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı İçin Malzemeler

Köz tabanı için:

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt (katı yoğurt)
  • Biraz tuz

Üzeri için:

  • Haşlanmış dana ciğeri
  • 2 küçük uzunluk soğan (piyazlık doğranmış)
  • 2 orta uzunluk domates (küçük küp doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • İsot
  • Toz biber

Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberleri airfryer’da közleyin.
  2. Biberleri uzun uzun tabağa bırakın.
  3. Patlıcanı soyup küçük küçük doğrayın.
  4. Üzerine ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
  5. Bu karışımı tabağın tabanına yayın.
  6. Soğanı yağda güzelce soteleyin.
  7. Üzerine haşlanmış ciğeri ekleyip birlikte kavurun.
  8. Ardından domatesleri ekleyip kapağını kapatın, suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Son olarak baharatları ekleyip karıştırın.
  10. Ciğeri patlıcanlı tabanın üzerine alın, közlenmiş biberlerle birlikte servis edin.
    Sofrada hem imajı şık, hem tadı efsane! 😍.

Patlıcan Yatağında Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Tadında Nefis Kurabiye
Fırında Soslu Somon
Taco
Unsuz Glutensiz Protein Kaynağı Mercimek Ekmeği
Süt Helvası
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Hdabla | © 2025 |