Mantarlı Semizotu

Mantarlı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-10 kol semizotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Orta uzunluk soğan
  • 200 gr mantar
  • 1 tatlı kaşı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karışık baharat

Mantarlı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı çok küçük doğrayarak kısık ateşteki zeytinyağımıza ekleyelim.
  2. Yıkadığımız semizotumuzu doğrayalım, bir kasede sarımsak ve yoğurduğumuzu karıştıralım.
  3. Karıştırdığımız yoğurduğumuza semiz otumuzu alıp tekrardan karıştıralım.
  4. Mantarlarımızın sapını ayırtıp tüm formda baharatlarımızı da ekleyerek soğanımıza ekleyelim.
  5. Mantarlarımızın ölmesine yakın nar ekşimizi ve balımızı da ekleyerek bir iki cins karıştırıp kısık ateşte harmanlanmasını bekleyelim.
  6. Harmanlanan mantarlarımızı yoğurtlu semiz otumuz ekleyelim.

Mantarlı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dör Çeşit Peynirli Tost
+6 Ay Sebze Çorbası
Vişne Soslu Muhallebi
Kolay Güllaç
Makarna Salatası
Su Böreği Tadında Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |