Mantarlı Semizotu
Mantarlı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
- 5-10 kol semizotu
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Orta uzunluk soğan
- 200 gr mantar
- 1 tatlı kaşı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı bal
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe bağlı karışık baharat
Mantarlı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı çok küçük doğrayarak kısık ateşteki zeytinyağımıza ekleyelim.
- Yıkadığımız semizotumuzu doğrayalım, bir kasede sarımsak ve yoğurduğumuzu karıştıralım.
- Karıştırdığımız yoğurduğumuza semiz otumuzu alıp tekrardan karıştıralım.
- Mantarlarımızın sapını ayırtıp tüm formda baharatlarımızı da ekleyerek soğanımıza ekleyelim.
- Mantarlarımızın ölmesine yakın nar ekşimizi ve balımızı da ekleyerek bir iki cins karıştırıp kısık ateşte harmanlanmasını bekleyelim.
- Harmanlanan mantarlarımızı yoğurtlu semiz otumuz ekleyelim.
Mantarlı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














