Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)
Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı nutella
- 2 su bardağı un
Islatmak için;
- 1.5 su bardağı süt
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
Süslemek için;
- Antep fıstığı tozu
- Dondurulmuş vişne
- Vanilyalı hazır dondurma
Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 yumurtayı yeterlice köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra şeker katıp krema kıvam alana kadar orta ayarda çırpmaya devam.
- Süt, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya,3 yemek kaşığı kakao ve nutellayı koyup yeterlice 2-3 dk çırpıyoruz.
- En son 2 bardak unu ekleyip çırpıp borcamı sıvı yağ ile yağlayıp 180 derece fırında 30 dk denetimli pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca birinci sıcak çıkınca üzerine kurdan ile delikler açıp dilimleyip ıslatmak için olan sütü düzgünce etrafında gezdirerek döküyoruz.
- O onu çekip dinlenir iken sos materyallerini tenceye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcak gittikten sonra kek in üzerine çokça yaydırarak döküyoruz ve sıcağı geçtikten sonra buzdolapta ortalama 2- 3 saat dinlendirme yapiyoruz.
- Çıkınca kestiğimiz dilim yapılan yerlerden tekrar geçerek belirginleştiriyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz evvel antep fıstığı tozu sonra vişne üzerine koyup yanına vanilyalı dondurma koyarak çabucak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











