Sebzeli Renkli Poğaça

Sebzeli Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( birisinin sarısı üzeri için)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 2 adet kapya biber ( minik küp formunda doğranmış)

İç harcı;

  • Peynir

Sebzeli Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler hariç hamur gerecinin tümünü derin bir kaba alarak yoğuruyoruz.
  2. Üzerine sebzelerimizi ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller elde ediyoruz.
  4. Bu modüllerimizi avuç içinde yassıltarak içine peynirimizi koyup kapatıyoruz.
  5. Yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Sebzeli renkli poğaçamız servise hazır afiyetler olsun🤗.

Sebzeli Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Krep
Kara Dut Suyu
Muzlu Fincan Tatlısı
Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma
Pişmeyen Mozaik Pasta
Şalgamlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |