Kabak Dolması
Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yeşil kabak
- 3 adet domates
- 250 gr pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı ( içi için)
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Su
Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçi için öncelikle derin bir kaba yıkadığımız pirinçi alıyoruz.
- Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı ,1 tatlı kaşığı salçamızı ,ayçiçek yağımızı ve baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kabaklarımızı traşlayıp ikiye bölüyoruz. İçini oyuyoruz.
- Harçımızla içini dolduruyoruz.
- Domatesle ağız kısmını kapatıyoruz.
- Tenceremize diziyoruz.
- Sıcak su tuz ve 1 tatlı kaşığı salçayla hazırladığımız sosumuzu üzerinden çıkacak formda döküyoruz.Pişmeye bırakıyoruz.
- Dolmalarımızı çatal yardımıyla denetim ediyoruz.
- Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








