Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 paket instant maya

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırın.
  2. Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtüp en az 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan bezeler alıp açın, kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.

Sıcak sıcak servis et!.

🔥 püf noktaları:

✔️ Süt ve su kesinlikle ılık olmalı.

✔️ Yağ çok âlâ kızmış olmalı, aksi halde pişi yağ çeker.

✔️ Mayalanma müddeti çok kıymetli, tez etmeyin. 📌ben hamuru ekmek yoğurma makinesine yoğurttum. Süt ve suyu hazneye koyuyorum. Üzerini kaplayacak halde unumu ölçüp döküyorum. Tuzu bir köşeye, şekeri diğer köşeye, mayayı da unun üzerine serpiyorum. Yoğurma programına alıp 10 dakika yoğurtuyorum. Kapağı açıp kenarlarından spatula ile ittirip tekrar yoğurtuyorum 10 dakika. Sonrasında diğer kapta streçleyip mayalamaya bırakıyorum. 🌸deneyecek olanlara afiyet olsun! 👩🏻‍🍳.

Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Soğan Dolması
Fit Mercimek Köftesi Ve Pancar Salatası (Düşük Kalori Muhteşem Lezzet)
İftar Davet Sofram
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Sebzeli Tavuk Tandır
En Basit Ice Tea
Hdabla | © 2025 |