Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un ( elenmiş )
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı

İç gereci;

  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı tahin

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir yoğurma kabına instant maya, şeker ve sütü alıyoruz.
  2. Karıştırıp mayayı aklifleştirmek için 5 dk bekliyoruz.
  3. Daha sonra tüm hamur gereçlerini ekleyerek yumuşak dokulu bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzun üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
  5. Ardından hamur kabından çıkarıp yoğuruyoruz.
  6. Tezgaha alıp 10 eşit kesime bölüyoruz.
  7. Herbirine merdane yardımıyla yuvarlak form veriyoruz.
  8. Üzerine tahin ve şeker karışımdan sürüyoruz.
  9. Daha sonra rulo yapıyoruz.
  10. Sonrasında gül böreği üzere biçim veriyoruz.
  11. Bu süreci hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  13. 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Tahinli çöreğimiz servise hazır afiyetler olsun🤗.

Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Somonlu Salatalık Salatası
Kabaklı Krep
Etli Taze Fasulye
Tavuklu Tepsi Kebabı
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |