Tahinli Çörek
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un ( elenmiş )
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
İç gereci;
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı tahin
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına instant maya, şeker ve sütü alıyoruz.
- Karıştırıp mayayı aklifleştirmek için 5 dk bekliyoruz.
- Daha sonra tüm hamur gereçlerini ekleyerek yumuşak dokulu bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
- Ardından hamur kabından çıkarıp yoğuruyoruz.
- Tezgaha alıp 10 eşit kesime bölüyoruz.
- Herbirine merdane yardımıyla yuvarlak form veriyoruz.
- Üzerine tahin ve şeker karışımdan sürüyoruz.
- Daha sonra rulo yapıyoruz.
- Sonrasında gül böreği üzere biçim veriyoruz.
- Bu süreci hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tahinli çöreğimiz servise hazır afiyetler olsun🤗.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














