Kıymalı Rulo Börek
Kıymalı Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet baklava yufkası
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 120 gram tereyağı
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 6 adet taze soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı su
- 250 gram orta yağlı kıyma
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
Kıymalı Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı eritip soğumaya bırakalım.
- 2 yumurta kırıp ılımış olan tereyağını ek edelim çırpalım.
- Diğer taraftan uygun bir kaba sırası ile soğanı ince ince kıyalım, taze soğanı ince ince kıyalım, biberi ince ince kıyalım.
- Domatesi ince ince küp küp kıyalım, kıymayı ek edelim.
- Tuzu, karabiberi, kimyon ek edelım ve yoğuralım.
- Tepsiye yağlı kağıt yerleştirelim. Yufkayı uzerıne alalım.
- Yufka’nın üzerine fırça yardımı ile sosu sürelim. 6 sıra bu biçimde devam edelim her kata sosu sürelim.
- Son kata görseldeki üzere kıymalı harçtan kaşık ile harçtan yerleştirelim.
- Harcın üzerini kaşığın ucu ile çok az sulandırma yapalım, ( 3 yemek kaşığı kadar).
- 180 derece fırına 20 dakika pişmeye bırakalım.
- 20 dakika sonra fırından alalım.
- Kabaran bölgelere bıçak ile havasını indirelim.
- Hamuru dikkate saralım. Çaprazdan tepsiye yerleştirelim.
- İki parmak kalınlığında yarı olma suretiyle kıyalım ( büsbütün ayırmayalım böreği).
- Tekrar 20 dakikalığına fırına sürelim ve cıkarıp ortalarına rendelenmiş kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
- Peynir eriyene kadar fırında pişmeye bırakalım. Afiyet olsun not: sonraki gün tüketirsenız tadı daha hoş olacaktır.
Kıymalı Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













