Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet baklava yufkası

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 120 gram tereyağı

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 6 adet taze soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı su
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Kıymalı Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritip soğumaya bırakalım.
  2. 2 yumurta kırıp ılımış olan tereyağını ek edelim çırpalım.
  3. Diğer taraftan uygun bir kaba sırası ile soğanı ince ince kıyalım, taze soğanı ince ince kıyalım, biberi ince ince kıyalım.
  4. Domatesi ince ince küp küp kıyalım, kıymayı ek edelim.
  5. Tuzu, karabiberi, kimyon ek edelım ve yoğuralım.
  6. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirelim. Yufkayı uzerıne alalım.
  7. Yufka’nın üzerine fırça yardımı ile sosu sürelim. 6 sıra bu biçimde devam edelim her kata sosu sürelim.
  8. Son kata görseldeki üzere kıymalı harçtan kaşık ile harçtan yerleştirelim.
  9. Harcın üzerini kaşığın ucu ile çok az sulandırma yapalım, ( 3 yemek kaşığı kadar).
  10. 180 derece fırına 20 dakika pişmeye bırakalım.
  11. 20 dakika sonra fırından alalım.
  12. Kabaran bölgelere bıçak ile havasını indirelim.
  13. Hamuru dikkate saralım. Çaprazdan tepsiye yerleştirelim.
  14. İki parmak kalınlığında yarı olma suretiyle kıyalım ( büsbütün ayırmayalım böreği).
  15. Tekrar 20 dakikalığına fırına sürelim ve cıkarıp ortalarına rendelenmiş kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
  16. Peynir eriyene kadar fırında pişmeye bırakalım. Afiyet olsun not: sonraki gün tüketirsenız tadı daha hoş olacaktır.

Kıymalı Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk
Çikolata Kaplı Mozaik Pasta
Şeker Hamurlu Pasta
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi
Diyet Kurabiye
Hdabla | © 2025 |