Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında)

Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 2 adet orta uzunluk patates

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (tercihinize nazaran acı yahut tatlı biber salçası tercih edebilirsiniz. ben tatlı biber salçası tercih ettim.)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tuzu tercihinize ve sıhhat durumunuza nazaran kullanabilirsiniz)

Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk bagetlerin üzerine çizikler atalım ve hazır duruma getirelim. (bagetleri katiyen yıkamayalım. Biliyorsunuz rastgele bir yerinde bir enfeksiyon var ise öbür kesimlerde bulaşır).
  2. Derin bir kapta tercih ettiğimiz baharatları, salçayı ve zeytin yağını karıştırıp sosumuzu açalım.
  3. Son adım olarak tavuk bagetleri ve dilimlediğimiz patatesleri sosun içine atıp güzelce karıştıralım.
  4. Bagetleri sosun içinde 1-3 saat ortası buzdolabında dinlendirip o halde pişirmek lezzet katıyor, lakin durum acil olarak pişirmeniz gerekiyorsa şayet sosladıktan sonra fırın tepsi yahut borcamın içine koyup fırına verebilirsiniz.
  5. Son bir ayrıntı, yemeğimizin kurumadan pişmesi için yağlı bir kağıdı ıslatalım ve üzerine kapatalım.
  6. Bu halde bagetler kurumadan pişecektir.
  7. Yemeğimiz piştikten sonra isterseniz 5-10 dakika ortasında üzerine örttüğünüz yağlı kağıdı alıp kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Borcam yahut fırın tepsinizin altına yağlı kağıt koymayı unutmayınız. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun.
  • Not; Ben sosun içinde rastgele bir acı baharat kullanmadım. Tercihinize nazaran acı baharatlardan kullanabilirsiniz. Lakin kullandığınız acı baharatın yemeğin önüne geçmesine müsaade vermeyin.

Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Cipsi
Damla Sakızlı Muhallebi
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Meyveli Puding Tarifi
Fasulye Diblesi
Milföy Mantı
Hdabla | © 2025 |