Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı

Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata ganaj:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 160 gram çikolata

Üzeri için:

  • 8-10 adet çilek

Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlının muhallebisi için tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmiği alıp, ocağı açmadan tüm malzemeyi 1-2 dakika karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağı açalım. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  3. Muhallebi pişerken ocağı orta yahut kısık ateşte tutmakta ve daima karıştırmakta yarar var. Aksi halde tabanı tutabilir.
  4. Kaynayan muhallebinin altını kapattıktan sonra, içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ek edelim ve yağ büsbütün eriyinceye kadar karıştıralım.
  5. Hazırladığımız muhallebiyi ocaktan alıp, tabanını biraz suyla ıslattığımız bir borcama aktaralım.
  6. Muhallebimizi bu formda dinlenmeye bırakalım.
  7. Ganajı için küçük bir tencerede 1 paket sıvı kremayı ısıtalım.
  8. Kaynama noktasına gelince ocağı kapatalım.
  9. İçerisine doğradığımız 160 gram kadar çikolatayı ekleyip, çikolata büsbütün eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
  10. Hazırladığımız ganajı da ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  11. Dinlenen muhallebinin üzerine soğuyan ganajı eşit bir formda yaydıralım.
  12. Tatlıyı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra çilek ile süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdide afiyet olsun.

Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Meyvelerden Yaz Keki
Çıtır Muska Börek (Videolu)
Çilekli Magnolia
Çökertme Kebabı
Salamlı Yumurta
Şalgamlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |