Semiz Otu Kavurması
Semiz Otu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg semiz otu
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Semiz Otu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle semiz otlarımızın yapraklarını alarak ayıklıyoruz ve yıkıyoruz.
- Derin bir tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz ve yağımızı ekliyoruz kavuruyoruz.
- Rengi değişen soğanımıza salçamızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak semiz otlarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Semiz otu suyunu bırakacaktır suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz ve baharatlarımızı atıyoruz ve son kere karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Bir kaseye yoğurdumuzu alıyoruz ve sarımsaklarımızı rendeleyip karıştırıyoruz.
- Pişen semiz otlarımızı servis tabağına alıyoruz ve üzerine yoğurt dökerek servis ediyoruz.
Not:semiz otlarını ekledikten sonra çok karıştırmayın lütfen iki kere kafidir.
Semiz Otu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












