Semiz Otu Kavurması

Semiz Otu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg semiz otu
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Semiz Otu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle semiz otlarımızın yapraklarını alarak ayıklıyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Derin bir tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz ve yağımızı ekliyoruz kavuruyoruz.
  3. Rengi değişen soğanımıza salçamızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Son olarak semiz otlarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Semiz otu suyunu bırakacaktır suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz ve baharatlarımızı atıyoruz ve son kere karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
  6. Bir kaseye yoğurdumuzu alıyoruz ve sarımsaklarımızı rendeleyip karıştırıyoruz.
  7. Pişen semiz otlarımızı servis tabağına alıyoruz ve üzerine yoğurt dökerek servis ediyoruz.

Not:semiz otlarını ekledikten sonra çok karıştırmayın lütfen iki kere kafidir.

Semiz Otu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Nefis Mantarlı Lavaş Omlet
Latte Magnolia
Bebek Danonesi
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Elmalı Tarçınlı Kek
Fırında Somon / Patates Ve Soğan Eşliğinde
Hdabla | © 2025 |