Yoğurtlu Patlıcan Mezesi
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz (damak tadına göre)
Üzeri için;
- Kırmızı biberli sos
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları çatalla ezin yahut küçük doğrayın.
- Limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Yoğurt, sarımsak ve tuzu öbür bir kapta uygunca karıştırıp, patlıcanlarla buluşturun.
- Servis tabağına alın ve üzerine kırmızı biberli sos gezdirin. Soğuk servis edin, afiyet olsun!.
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










