Kremalı Börek
Kremalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
Sosu için;
- Yarım paket krema(100ml)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay bardağı maden suyu
İç harcı için;
- 4 tane patates
- 250 gram ıspanak
- 2 tane soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Kremalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcını hazırlayalım. Patateslerimizin kabuğunu koyalım ve haşlayalım.
- Patatesleri uygunca ezelim.
- Ispanakları ayıklayalım yıkayalım ince doğrayalım.
- Soğanlarımızı küçük doğrayalım.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım.
- Soğanları kavuralım üzerine ıspanakları ekleyelim.
- Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ezdiğimiz patatesi ek edelim.
- Baharatlarını ve tuzunu ek edip güzelce karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Homojen bir karışım elde edince altını kapatalım.
- İçimiz ılıdıktan sonra sos için krema maden suyu ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkamızı masaya serelim. Ve sosu her yerine sürelim.
- Üzerine 3 modüle ayırdığımız patatesli harcın 1ini yayalım.
- Üzerine tekrar yufka koyalım. Onu da soslayalım ve harcımızı yayalım.
- Son yufkayı da tıpkı halde tamamlayalım.
- Kenarlarını 2 cm kadar içine katlayalım.
- İncecik sıkı bir biçimde sarıp rulo haline getirelim.
- Ruloyu 10 dk kadar dinlendirelim. Ve çok ince olmayacak formda dilimleyelim.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Böreklerimizi dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.
Kremalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










