Kremalı Börek

Kremalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu için;

  • Yarım paket krema(100ml)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı maden suyu

İç harcı için;

  • 4 tane patates
  • 250 gram ıspanak
  • 2 tane soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Kremalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcını hazırlayalım. Patateslerimizin kabuğunu koyalım ve haşlayalım.
  2. Patatesleri uygunca ezelim.
  3. Ispanakları ayıklayalım yıkayalım ince doğrayalım.
  4. Soğanlarımızı küçük doğrayalım.
  5. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım.
  6. Soğanları kavuralım üzerine ıspanakları ekleyelim.
  7. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  8. Ezdiğimiz patatesi ek edelim.
  9. Baharatlarını ve tuzunu ek edip güzelce karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  10. Homojen bir karışım elde edince altını kapatalım.
  11. İçimiz ılıdıktan sonra sos için krema maden suyu ve sıvı yağı çırpalım.
  12. Yufkamızı masaya serelim. Ve sosu her yerine sürelim.
  13. Üzerine 3 modüle ayırdığımız patatesli harcın 1ini yayalım.
  14. Üzerine tekrar yufka koyalım. Onu da soslayalım ve harcımızı yayalım.
  15. Son yufkayı da tıpkı halde tamamlayalım.
  16. Kenarlarını 2 cm kadar içine katlayalım.
  17. İncecik sıkı bir biçimde sarıp rulo haline getirelim.
  18. Ruloyu 10 dk kadar dinlendirelim. Ve çok ince olmayacak formda dilimleyelim.
  19. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
  20. Böreklerimizi dizelim.
  21. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.

Kremalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
Kuymak (8+ay)
Limonlu Kek
Etli Türlü Farifi
Pişmaniye Tadında Saray Helvası
Hdabla | © 2025 |