Orman Kebabı
Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 2 sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı su (ekstra 1 su bardağı su et için)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 7-10 kısım maydanoz
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi ve 1 su bardağı suyumuzu geniş bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir kaba sarımsak,biber,soğanları küçük bir formda doğruyoruz.
- Ayrı bir kaba patates ve havuçlarımızı küp küp doğruyoruz.
- Domateslerimizi başka bir kaba küçük bir formda doğruyoruz.
- Suyunu çeken etlerimize yağımızı ekliyoruz ve soğan,sarımsak,biberlerimizi ekleyip kavuruyoruz rengi değişen sebzelerimize domates ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Patates ve soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz 10 dk boyunca kavurun.
- Son olarak bezelyemizi ekliyoruz taze alıp dipfriz de hazırladığım bezelyeden kullandım baharatlarımızıda ekleyip tenceremizi karıştırıyoruz ve son olarak suyunu ekliyoruz ve ocağımızın altını kısıyoruz tenceremizin kapağını kapatıyoruz .
- Sebzeler yumuşayana kadar ve su yarıya düşene kadar uygunca pişiriyoruz ve son olarak maydanozumuzu ince ince doğrayıp ekliyoruz ve tenceremizi kapatıyoruz.
- Evi saran koku ve tenceredeki renkler iştah açıyor etlerde yumuşacık oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.
Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















