Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

660 ml kavanoz için;

  • 4 adet orta uzunluk mor soğan
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 10 adet tane karabiber (isteğe bağlı)
  • 1 adet defne yaprağı( isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • Kaynamış su

Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını soyduğumuz soğanları yıkayalım. İnce ince doğrayalım.
  2. Doğradığımız soğanları kavanoza alalım.
  3. Kavanozun içerisine tuz, tane karabiber, limon tozu, şeker, sumak, sirke, defne yaprağını ekleyelim.
  4. Üzerine kaynamış suyu dolduralım.
  5. Kapağını 2 geri 1 ileri hareket ettirelim ve sıkıca kapatalım. Bir iki kez aksi çevirelim.
  6. Turşumuzu 1 gün kadar bekletelim. Hazır olan turşumuzu afiyetle yiyelim. 🌺.

Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Revani
Saçaklı Poğaça
Fit Unsuz Kek
Mini Cheesecake
Kaşarlı Köfte
Kısır
Hdabla | © 2024 |