Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
660 ml kavanoz için;
- 4 adet orta uzunluk mor soğan
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 10 adet tane karabiber (isteğe bağlı)
- 1 adet defne yaprağı( isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
- Kaynamış su
Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyduğumuz soğanları yıkayalım. İnce ince doğrayalım.
- Doğradığımız soğanları kavanoza alalım.
- Kavanozun içerisine tuz, tane karabiber, limon tozu, şeker, sumak, sirke, defne yaprağını ekleyelim.
- Üzerine kaynamış suyu dolduralım.
- Kapağını 2 geri 1 ileri hareket ettirelim ve sıkıca kapatalım. Bir iki kez aksi çevirelim.
- Turşumuzu 1 gün kadar bekletelim. Hazır olan turşumuzu afiyetle yiyelim. 🌺.
Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






