Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

660 ml kavanoz için;

  • 4 adet orta uzunluk mor soğan
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 10 adet tane karabiber (isteğe bağlı)
  • 1 adet defne yaprağı( isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • Kaynamış su

Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını soyduğumuz soğanları yıkayalım. İnce ince doğrayalım.
  2. Doğradığımız soğanları kavanoza alalım.
  3. Kavanozun içerisine tuz, tane karabiber, limon tozu, şeker, sumak, sirke, defne yaprağını ekleyelim.
  4. Üzerine kaynamış suyu dolduralım.
  5. Kapağını 2 geri 1 ileri hareket ettirelim ve sıkıca kapatalım. Bir iki kez aksi çevirelim.
  6. Turşumuzu 1 gün kadar bekletelim. Hazır olan turşumuzu afiyetle yiyelim. 🌺.

Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kurabiye
Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek
Havuçlu Cevizli Kek
Puf Puf Pankek
Nar Gibi Kızarmış Lezzetli Fırında Sütlaç
Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet