Ispanak Köftesi

Ispanak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Servis ederken üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz

Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkayıp kuruladığımız ıspanakları ince ince doğrayalım.
  2. Geniş bir kabın içine alalım un ,galeta, yumurta, kabartma tozu, rendelenmiş soğan, sarımsak,tuz, karabiber ve peynirleri ek edip yoğuralım.
  3. Hazırladığımız harçtan mandalinadan daha küçük kesimler alıp elimizde yuvarlayalım .
  4. Üzerine bastırıp köfte biçimi verelim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yaptığımız köfteleri yerleştirelim.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  6. Yoğurt sosu için bir kaseye ezilmiş sarımsak tuz ve yoğurdu alıp çırpalım.
  7. Fırından çıkardığımız köfteleri birinci sıcağı çıktıktan sonra yoğurt sosu ile birlikte servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Coco Kurabiye
Etli Omaç Aşı
5 Dakikada Yalancı Magnolia
Granola Kasesi
Fırında Köfte Patates
Kremalı Tavuk
Hdabla | © 2025 |