Ispanak Köftesi
Ispanak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Servis ederken üzerine;
- 1 kase yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
- Tuz
Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkayıp kuruladığımız ıspanakları ince ince doğrayalım.
- Geniş bir kabın içine alalım un ,galeta, yumurta, kabartma tozu, rendelenmiş soğan, sarımsak,tuz, karabiber ve peynirleri ek edip yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan mandalinadan daha küçük kesimler alıp elimizde yuvarlayalım .
- Üzerine bastırıp köfte biçimi verelim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yaptığımız köfteleri yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Yoğurt sosu için bir kaseye ezilmiş sarımsak tuz ve yoğurdu alıp çırpalım.
- Fırından çıkardığımız köfteleri birinci sıcağı çıktıktan sonra yoğurt sosu ile birlikte servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















