Etli Patates Yemeği

Etli Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg dana kuşbaşı
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı ( yemeğin içine )
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı ( patatesleri kızartmak için)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Etli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye 1/2 çay bardağı ayçiçek yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıyoruz.Kavuruyoruz.
  2. Üzerine dana kuşbaşımızı ve salça ızı ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Ardından üzerinden çıkacak kadar sıcak suyumuzu ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Diğer tarafta patateslerimizi soyup yıkayıp küp halinde doğruyoruz. Kızartıyoruz.
  5. Yemeğimiz pişmeye yakın baharatlarımızı ekliyoruz.
  6. Üzerine kızarttığımız patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Servis tabağımıza alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Etli Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Kabak Sıyırma
Kaymak Pasta
Kruvasan Poğaça
Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Un Helvası Tarifi
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |