Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma

Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • İstenilen ölçüde yaprak
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Kuru nane
  • Sumak
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Dereotu

Dolmanın üzerine dökmek için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı(veya sıvı yağ)
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu

Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yağımızda bol soğanımızı kavuralım.
  2. İçerisine salçayı koyup 1 dk daha kavuralım.
  3. Pirinç ve bulguruda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatları ek ederek yarım su bardağı su ekleyip hafif kabarınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan harcımıza maydanoz ve dereotunu birde nar ekşisi ekleyip yapraklarımızla saralım.
  6. Tenceremizin altına kalın yaprak dizerek sardığımız dolmaları dık koyalım.
  7. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyla ıslattığımız sumağı süzüp birde yağını koyup karıştıralım bu karışımı dolmaların üzerine dökelim.
  8. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirelim. (⚠️pişme mühleti yaprağa nazaran değişir ) afiyet olsun.

Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Zerafet
Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Fesleğen Soslu Tost Tarifi
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Karnıyarık
Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates (Videolu)
Hdabla | © 2025 |