Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tahmini olarak 5 su bardağı unumuzun içine bütün kuru materyalleri ekliyoruz.
  2. Hemen gerisinden çok çok az olacak formda su eklemesi yapıyoruz.
  3. Suyu hamurun durumuna nazaran eklemeye devam edebilirsiniz.
  4. Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan hamur olacak.
  5. Hazır olan hamurumuzu bir buzdolabı poşetinin içine koyup, hamurun üzerini yağlıyoruz (hamurun kurumaması için) poşetin bağlayıp buzdolabına gönderiyoruz (1 gece evvelce yapıp, 1 gece boyunca dinlendirmeniz gerekiyor).
  6. Ertesi gün hamurunuzu elinizi yağlayarak açıp kızartabilirsiniz.

Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Poğaça
Fasulye Turşusundan Kavurma
Karamelli Spoonful (Kaşık Tatlısı ) (Videolu)
Bayram Klasiği Fırın Sütlaç Tarifi (Videolu)
Yaz Türlüsü
İçli Köfte (Videolu)
Hdabla | © 2025 |