Mayasız Pişi
Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahmini olarak 5 su bardağı unumuzun içine bütün kuru materyalleri ekliyoruz.
- Hemen gerisinden çok çok az olacak formda su eklemesi yapıyoruz.
- Suyu hamurun durumuna nazaran eklemeye devam edebilirsiniz.
- Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan hamur olacak.
- Hazır olan hamurumuzu bir buzdolabı poşetinin içine koyup, hamurun üzerini yağlıyoruz (hamurun kurumaması için) poşetin bağlayıp buzdolabına gönderiyoruz (1 gece evvelce yapıp, 1 gece boyunca dinlendirmeniz gerekiyor).
- Ertesi gün hamurunuzu elinizi yağlayarak açıp kızartabilirsiniz.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






