Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 olgun muz (ezilmiş, yaklaşık 600 g)
- 100 g şeker (veya ksilitol/beyaz akçaağaç şekeri)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı vanilya özü
- 85 g sıvı yağ (ayçiçek, kanola yahut hindistan cevizi yağı)
- 100 ml süt
- 250 g un (tip 405 yahut tam buğday)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 80 g ceviz (doğranmış)
- 80 g bitter çikolata parçaları
- Biraz esmer şeker üzeri için (isteğe bağlı)
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 °c üst-alt ayarda ısıtın.
- Kalıbı yağla ya da yağlı kâğıt serin.
- Yumurtaları şekerle çırpın.
- Sıvı gereçleri (yağ, süt, vanilya) ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve tarçını ekle, karıştırın.
- Ezilmiş muzları ekleyin, spatula ile karıştırın.
- En son ceviz ve çikolatayı ekleyip spatula ile alttan üste nazikçe karıştırın.
- Kalıba dökün, isterseniz üzerine esmer şeker serpin.
- Yaklaşık 50–60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















