Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek

Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 olgun muz (ezilmiş, yaklaşık 600 g)
  • 100 g şeker (veya ksilitol/beyaz akçaağaç şekeri)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 85 g sıvı yağ (ayçiçek, kanola yahut hindistan cevizi yağı)
  • 100 ml süt
  • 250 g un (tip 405 yahut tam buğday)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 80 g ceviz (doğranmış)
  • 80 g bitter çikolata parçaları
  • Biraz esmer şeker üzeri için (isteğe bağlı)

Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 °c üst-alt ayarda ısıtın.
  2. Kalıbı yağla ya da yağlı kâğıt serin.
  3. Yumurtaları şekerle çırpın.
  4. Sıvı gereçleri (yağ, süt, vanilya) ekleyip karıştırın.
  5. Un, kabartma tozu ve tarçını ekle, karıştırın.
  6. Ezilmiş muzları ekleyin, spatula ile karıştırın.
  7. En son ceviz ve çikolatayı ekleyip spatula ile alttan üste nazikçe karıştırın.
  8. Kalıba dökün, isterseniz üzerine esmer şeker serpin.
  9. Yaklaşık 50–60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.

Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Nohut Tava
Susamlı Kurabiye
Soğuk Türk Kahvesi
Elmalı Mini Rulo (Rafine Şekersiz)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Hdabla | © 2025 |