Ispanaklı Dilim Börek

Ispanaklı Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Peynir
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 200 grm lor

Sosu için;

  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş

Ispanaklı Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yufkamızı tek kat tezgaha seriyoruz ,üzerine 50 gram erittiğimiz margarini, bir su bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağını derin bir kap içerisinde karıştırarak sosunu hazırlıyoruz.
  2. Ispanakları ve soğanı doğrayıp üzerine lor peynirini baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Hazırladığımız sosun bir kısmını yufkanın üzerine her yerine gelecek biçimde döküyoruz ,daha sonra hazırladığımız ıspanaklı iç harcını yufkamızın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine tek kat yufka ekliyoruz yeniden sosumuzdan her yerine sürerek çok sıkı olmadan kalın bir rulo haline getiriyoruz.
  5. Yufkayı daha sonra üç parmak kalınlığında dilimleyerek börekleri kesiyoruz, birebir süreci öteki 2 yufka içinde tekrarlıyoruz ve kestiğimiz börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı haşhaş çokça serperek 180°fırın yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun😋.

Ispanaklı Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Fincan Poğaçası
Doğranmış Domates Konservesi (Videolu)
Semizotlu Bazlama
Sarımsak Sosu
Fırında Tavuklu Brokoli
Çilekli Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |