Adıyaman Tava
Adıyaman Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta büyüklükte patlıcan
- 100 gram kıyma
- 3 büyük domates
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 tane kapya biber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Adıyaman Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayalım.
- Tepsiye alt tarafına kıymayı yayalım, üzerine patlıcanları dizelim, daha sonra doğradığımız soğan biber ve sarımsağı ekleyelim baharatları ekleyelim.
- Son olarak üzerine domatesi yayalım ,üzerimi kaplayacak halde son olarak sıvı yağ üzerine kaşıkla azar azar gezdirelim.
- Isıttığımız fırına 250 decede ayarlayalım fırına atalım ,arada 30dk piştikten denetim ederek karıştıralım.
Adıyaman Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






