Adıyaman Tava

Adıyaman Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta büyüklükte patlıcan
  • 100 gram kıyma
  • 3 büyük domates
  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane kapya biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Adıyaman Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayalım.
  2. Tepsiye alt tarafına kıymayı yayalım, üzerine patlıcanları dizelim, daha sonra doğradığımız soğan biber ve sarımsağı ekleyelim baharatları ekleyelim.
  3. Son olarak üzerine domatesi yayalım ,üzerimi kaplayacak halde son olarak sıvı yağ üzerine kaşıkla azar azar gezdirelim.
  4. Isıttığımız fırına 250 decede ayarlayalım fırına atalım ,arada 30dk piştikten denetim ederek karıştıralım.

Adıyaman Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efsane Çikolatalı Cevizli Çörek Tarifi
Muhteşem Browni
Çok Pratik Ev Yapımı Tavuk Şinitzel Tarifi
Çatlak Poğaça (Videolu)
Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte
Creme Caramel
Hdabla | © 2025 |