Soslu Tavuk
Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tavuk baharat
- Yeterince tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu yıkıyoruz ve istediğimiz üzere doğruyoruz.
- Ardından üzerine domates salçası, yoğurt ,karabiber ,tavuk baharatı ve yeteri kadar tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz .
- Tavaya yerleştiriyoruz .
- Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz .
- Kızaran tavuğumuz servise hazır afiyet olsun.
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










