Nohutlu Topalak Köfte

Nohutlu Topalak Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte materyalleri;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon

Köfteyi birlikte pişirme materyaller;

  • 2 lt kemik suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Nohutlu Topalak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene bulgur, irmik, tuz, kaynar su,ilave ederek birlikte karıştırın.
  2. Ardından üzerini kapatıp, yarım saat bekletin.
  3. Dinlenmiş bulgurun içine, kimyon, domates salça, un, 1 su bardağı sıcak su ,ilave ederek birlikte mutfak şefi yardımıyla köftemizi 10 dakika yoğurduktan sonra, köftenin üzerini kapatıp. 15 dakika dinlendirin.
  4. Bir ölçü,yağlı suyla elinizi ıslatarak, dinlenen bulgurdan küçük kesimler koparın.
  5. Avuç içinde köfteleri yuvarladıktan sonra yavaşça unlanmış tepsiye köfteleri dizin.
  6. Tencerenin içine, zeytinyağı domates salçası sarımsak,ilave ederek orta ateşte ,birlikte yavaşça kavurun.
  7. Ardından kemik suyunu göz kararı tuz, nar ekşisi, pul biber kuru nane, ek ederek birlikte karıştırıp suyu kaynamaya bırakın.
  8. Köfte suyu kaynadıktan sonra, içine hazırlanan köfteleri bırakıp,orta ateşte 15 dakika pişirin.
  9. Son olarak köfteler piştikten sonra, haşlanmış nohutu ek ederek yavaşça karıştırın.
  10. Ocağın altını kapatıp, yemeğimizi dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun. 🙏🥀.

Nohutlu Topalak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aside Tarifi Diğer Adıyla Helva (Yemeklerin Üstüne Hafif Bir Tatlı)
Enfes Tat Portakallı Kurabiye
Frambuaz Soslu Yalancı Profiterol (Videolu)
Sağlıklı Tiramisu (Wasamisu)
Özenle Hazırlanmış Meyve Tabağı
Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Hdabla | © 2025 |