Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan
Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk domates yahut domates suyu
- 5-6 diş sarımsak
- 3-4 kol maydanoz
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağ
- Tuz
Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan parmak uzunluğunda kesilir ve tuzlu suda biraz bekletilir.
- Soğan piyazlık doğranır. Sarımsak ince ince doğranır.
- Domates küp küp doğranır.
- Zeytinyağı ile yağladığımız kapaklı bir tavaya sebzeler alınır. Su ve tuz da eklenir.
- Ocağa alınır ve kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca sebzeler düzgünce pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Sebzeler pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir.
- Ilık yahut soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















