Yeşil Mercimek Mezesi
Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı su
Daha sonra eklenecek:
- 2 yemek kaşığı limonsuyu
- Zerdeçal
- Kimyon
Üzeri için:
- Zeytinyağı
- Yarım mor soğan (yoksa kuru soğan)
- Bir tutam dereotu
- Limon suyu
Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kapalı bir halde bekletiyoruz. Süzüp tencereye alıyoruz.
- Üzerine 2 ye bölünmüş soğan,yarım limon ,2 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz karabiber ve sıcak su ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık ateşe alıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar(hafif sulu kalacak halde ) yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
- Limonu çıkartıyoruz.
- Üzerine baharatları,limonsuyunu ve tuzu az geldiyse ekliyoruz.
- Blenderdan geçirip biraz daha pişiriyoruz.
- Bir kaba alıp ılımaya bırakıyoruz.
- Daha sonra en az 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Minik küp halinde doğradığımız soğanı ve ince kıyılmış dereotunu serpiştiriyoruz.
- En son üzerine limonsuyu gezdiriyoruz.
- Buzdolabında 3-4 güne kadar dayanabiliyor!.Afiyet olsun 🤗.
Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














