Pratik Lahmacun

Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Harcı için;

  • Kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Silme 1 tatlı kaşığı tuz
  • Silme 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Silme 1 tatlı kaşığı pulbiber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yufka

Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Harcı için domates soğan sarımsak ve biberleri rondodan geçirelim.
  2. Kıymayı da ekleyelim.
  3. Salça, yağ, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip karıştıralım.
  4. Sos için bir kapta materyalleri karıştıralım.
  5. Tepsinin içine yufkamızı alalım sostan sürelim.
  6. Kenarlarını katlayalım ve sos sürelim.
  7. Harcımızı eşit biçimde yayalım.
  8. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Bağımlısı Olacağınız Kıtır Kıtır Nefis Susamlı Kurabiye
Çikolatalı Poğaça
Dereotlu Labneli Poğaça
Karnıyarık Tarifi
Hdabla | © 2025 |