Pratik Lahmacun
Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Harcı için;
- Kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Silme 1 tatlı kaşığı tuz
- Silme 1 tatlı kaşığı karabiber
- Silme 1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yufka
Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Harcı için domates soğan sarımsak ve biberleri rondodan geçirelim.
- Kıymayı da ekleyelim.
- Salça, yağ, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Sos için bir kapta materyalleri karıştıralım.
- Tepsinin içine yufkamızı alalım sostan sürelim.
- Kenarlarını katlayalım ve sos sürelim.
- Harcımızı eşit biçimde yayalım.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














