En Kolay Bazlama
En Kolay Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı yoğurt yahut yoğurt suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
En Kolay Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce unu ve tuzu kabımıza koyalım karıştıralım derin kap olmasına dikkat edin zira kabaracak.
- Unumuzun ortasına delik alalım maya ve şekeri ekleyelim, ılık yoğurt suyu ve ılık suyumuzu ekleyelim ve güzelce yoğuralım .
- Hamur ne cıvık ne katı olacak yoğururken elinizi suya batırarak yoğurursanız hem yapışmaz hemde hoş hamur elde etmiş olursunuz.
- Hamurumuz 1 saat olmak üzere yaz ise fırın içinde bekleyebilirsiniz kış ve odanız soğuksa sıcak kalacak biçimde saralım dinlensin.
- Kabaran hamurumuzu eşit modüllere bölelim hafif unlayalım ve 20 dk bekleyelim.
- Tavamızı ocağa alalım çok yüksek olmayan ateşte uygunca ısınan tavamıza dinlenen hamurumuzu kabak büyüklüğünde açıp tavaya atalım çevirerek pişirelim pofidik bazlamamız hazır.
En Kolay Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






