En Kolay Bazlama

En Kolay Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt yahut yoğurt suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya

En Kolay Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce unu ve tuzu kabımıza koyalım karıştıralım derin kap olmasına dikkat edin zira kabaracak.
  2. Unumuzun ortasına delik alalım maya ve şekeri ekleyelim, ılık yoğurt suyu ve ılık suyumuzu ekleyelim ve güzelce yoğuralım .
  3. Hamur ne cıvık ne katı olacak yoğururken elinizi suya batırarak yoğurursanız hem yapışmaz hemde hoş hamur elde etmiş olursunuz.
  4. Hamurumuz 1 saat olmak üzere yaz ise fırın içinde bekleyebilirsiniz kış ve odanız soğuksa sıcak kalacak biçimde saralım dinlensin.
  5. Kabaran hamurumuzu eşit modüllere bölelim hafif unlayalım ve 20 dk bekleyelim.
  6. Tavamızı ocağa alalım çok yüksek olmayan ateşte uygunca ısınan tavamıza dinlenen hamurumuzu kabak büyüklüğünde açıp tavaya atalım çevirerek pişirelim pofidik bazlamamız hazır.

En Kolay Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufka İle Katmer
Ekmek Hamuruyla Pişi Tarifi (Videolu)
Hamburger
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Tart Kalıbında Pasta
Lezzetli Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |