Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birisinin akını üzeri için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6-7 su bardağı ortası un
  • Tereyağ

Bardak ölçüm 200 ml

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı materyallerin hepsini karıştıralım.
  2. Un ve mayayı ekleyip düzgünce yoğuralım.
  3. Hamur 2 kat kabarınca tezgahı yağlayalım ve bezelere bölelim.
  4. Bezeleri yuvarlayalım ve çay tabağı boyutu elimizle açıp içine çok az tereyağ sürüp istediğimiz içten ekleyip baş parmağımız ile poğaça formunu verelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derece pişirelim.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Peynirli Pide
Ekmek Üstü Leziz Sağlıklı Tarif
Şipşak Poğaça
Glütensiz Peynirli Krep
Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi
Glutensiz Muhallebi
Hdabla | © 2025 |