Lavaştan Kolay Beyti Kebabı
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı galeta unu
- 12-13 adet lavaş ekmeği
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Lavaşın üzerine sürmek için:
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- Pul biber
- Kurutulmuş maydanoz
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Beyti kebabı için öncelikle uygun bir kaba kıymayı ve bütün baharatları ekleyelim.
- Soğanı rendeleyelim ve yoğurma sürecine başlayalım.
- Diğer taraftan lavaşı alalım. Ve üzeri için hazırlamış olduğumuz yağlı suyu fırça ile her yerine sürelim.
- Kıymalı harçtan iki yemek kaşığı dolusu alalım ve lavaşın üzerine elimizle incecik olma suretiyle kıymalı harcı yayalım.
- Lavaşı incecik sigara böreği üzere saralım.
- Lavaşı iki parmak kalınlığında kıyalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yatay olma suretiyle dizelim.
- Üzerine fırça ile yağ gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 170′ derecede 30 dakika pişmeye bırakalım lavaş alt üst olma suretiyle kızardığında fırını kapatalım. Fırında biraz bekletelim.
- Lavaşı uygun servis tabağına alalım üzerine yoğurdu gezdirelim.
- Pul biber ve kurutulmuş maydanoz gezdirelim.
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








