Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında)
Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak beyaz kinoa
- 1 adet kuru soğan
- Zeytinyağ ve biraz tereyağ
- 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
- 2 domates ya da kışlık yapılan domates soslarından 2 kepçe kadar
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 2 buçuk bardak sıcak su
Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kinoayı suyunun rengi açılana kadar güzelce yıkayalım.
- Yağımızı ısıttığımız tenceremize koyup yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biberi öldürüyoruz.
- Üzerine salçayı ve domatesi ya da domates sosumuzu koyalım.
- Kinoamızı da ekleyip bir kaç dk birlikte pişirelim.
- Üzerine ısıttığımız suyu ekleyelim.
- Tuzu ve karabiberi bu etapta ekleyelim.
- Kapağını kapatalım. Suyu çekilince altını kapatıp demlenmesi için pilav havlumuzu koyalım.Afiyet olsun.
Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






