Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane tavuk baget
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un ( silme)
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kavanoz karışık konserve garnitür
- 3 su bardağı sıcak su
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağı ile hafif sotelenir.
- Soğanlar yeterlice ölmeden tavuk bagetler eklenir 3-4 dakika kadar zeytinyağında onlar da çevrilir.
- Daha sonra bir yemek kaşığı un eklenip 2 dk kadar kavrulur.
- Tuz karabiber ve su da ek edilip tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat pişmeye bırakılır.
- Yarım saatin sonunda suyunu süzüp yıkadığımız konserve garnitür ek edilip 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
- Dinlenince servis edilir.
- Konserve garnitür kullanmak istemeyen tavukları ek ettiği kademede havuçları ekleyip o halde pişirip 20 dakika sonra patatesleri ekleyerek pişirebilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden.
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














