Tavuk Baget Haşlama

Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane tavuk baget
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un ( silme)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kavanoz karışık konserve garnitür
  • 3 su bardağı sıcak su

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağı ile hafif sotelenir.
  2. Soğanlar yeterlice ölmeden tavuk bagetler eklenir 3-4 dakika kadar zeytinyağında onlar da çevrilir.
  3. Daha sonra bir yemek kaşığı un eklenip 2 dk kadar kavrulur.
  4. Tuz karabiber ve su da ek edilip tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat pişmeye bırakılır.
  5. Yarım saatin sonunda suyunu süzüp yıkadığımız konserve garnitür ek edilip 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
  6. Dinlenince servis edilir.
  7. Konserve garnitür kullanmak istemeyen tavukları ek ettiği kademede havuçları ekleyip o halde pişirip 20 dakika sonra patatesleri ekleyerek pişirebilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden.

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide
Anne Sırrı Köftesi
Coco Star
15 Dakika Pizzası
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Krep Börek
Hdabla | © 2025 |