Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça

Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram margarin
  • 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç materyali için;

  • Küp doğranmış kaşar
  • Sucuk

Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maya su şekeri koyup 5 dk kadar dinlendirip fermante olmasını bekleyin ,sonra süt, sıvı yağ ,yumurta ,unu ekleyin ve hamuru mayalın.
  2. İlk 10 dk mayalandıktan sonra tuz ve margarini ekleyip yoğurun mayalanmasını bekleyin.
  3. Tuzu sonradan ekleyince daha hoş kabarıyor.
  4. Toplam 20 dk mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak oval bir biçim verin.
  5. İçine bir sucuk bir kaşar koyup kapatın. Ben kapalı pide halinde kapattım. Oval olduğu için uçları birleştirip kapattım kapatılan kısmı tepsiye yerleştirdim.
  6. Sonra yumurtasını sürüp tercihinize nazaran çörek otu ya da susamla süsleyip 5 dk tepsi mayasında bırakıp ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirdim.Afiyet olsun 🤤.

Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Pastam
İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek
5 Kaşık Tatlısı
Meat-bowl
Patates Çanağında Tavuk Sote
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Hdabla | © 2025 |