Pratik Borcam Pastası
Pratik Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yumurta sarısı
Beyaz çikolatalı sos için:
- 80 gram beyaz çikolata
- 200 ml sıvı krema
Pratik Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri yüksek periyotta 5 dakika çırpalım.
- Ardından üzerine sıcak suyu eleyip 2 dakika daha çırpalım.
- Daha sonra kuru materyalleri eleyerek harca ek edelim.
- Harcı yavaşça karıştıralım ve yağlanan borcama dökelim.
- 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Kreması için tüm malzemeyi tencereye ekleyerek pişirmeden homojen bi kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alarak kısık ateşte göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini süt ile ıslatalım ve akabinde kremamızı dökelim.
- Keki dinlenmeye bırakalım.
- Ardından uygun bir tencereye krema ve beyaz çikolatayı alıp ısıtmaya başlayalım.
- Homojen bir kıvama gelince ocaktan alalım.
- Karışım ılıkken krema katmanının üzerine dökelim.
- Dolapta 40 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz üzerini fındık kırığı yahut mevsim meyveleri ilede renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun….
Pratik Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






