Gaziantep Köy Kahkesi

Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram irmik
  • 250 ml üzüm pekmezi
  • 155 ml zeytinyağı
  • 2 adet l uzunluk yumurta
  • 155 gram toz şeker
  • 155 ml süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram tereyağ
  • 40 gram kendir tohumu
  • 40 gram küncü (çörek otu)
  • 50 gram çiğ susam
  • 30 gram mayana (rezene)
  • 900 gram un (sinangil marka kullandım)

Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rezene bir tavaya alınır ve kokusu çıkana dek kavrulur ,daha sonra bir havanda birazcık ezilir.
  2. Un hariç tüm gereç bir kapta karıştırılır ve yoğurmaya başlanır.
  3. Un yavaş yavaş denetimli eklenir.
  4. Ele yapışmayan lakin sertte olmayan bir hamur elde edilir.
  5. Hamur 10 dk dinlendirilir.
  6. 50 gramdan fitiller yapılıp halka biçimine getirilir.
  7. İçerisindeki tohumlar nedeniyle fitil yapılırken çok basılırsa dağılma oluyor o sebeple yavaşça üzerine bastırmadan eşit kalınlıkta fitil hazırlanır. Tepsiye dizilir.
  8. 180 derece evvelce ısınmış fırında kızarana dek pişirilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.

Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kısırı
Saçaklı Poğaça
Zeytinyağlı Biber Dolma
Zeytinyağlı Fasulye
Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +)
Tavuklu Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |