Limonlu Tiramisu
Limonlu Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Limonlu sos için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 limon kabuğu rendesi
- 50 gram tereyağı
Kreması için:
- 1 paket krema ( 200 ml % 35 yağlı olandan )
- 1 paket labne peyniri ( 200 gram )
- Yarım çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kadar limonlu sos eklenecek
- 16 adet kedi dili
- Kedi lisanını ıslatmak için süt
Süslemek için:
- File antep fıstığı
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml
Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 125 ml
Limonlu Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon sosu için tereyağı dışında ki tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak daima karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
- Kaynama noktasına gelen sosa tereyağı eklenip yeterlice kaynadıktan sonra sıcakken süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
- Kreması için krema mikserle yüksek devranda 2 dakika çırpılır, öteki tüm gereçler ve soğuyan limon sosundan 4 yemek kaşığı eklenip tekrardan homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
- Kedi lisanı bisküvileri ortadan ikiye bölünerek soğuk süte bandırılıp kasenin alt tabanına dizilip üzerine krema eklenir ve tekrar ıslatılmış kedi lisanı eklenip üzerine krema eklenerek düzleştirilir.
- Tüm krema bitinceye kadar tıpkı halde kaselere yerleştirilir.
- Son olarak limon sosundan kremaların üzerine eklenip dolapta en az 2 saat vaktiniz varsa bir gece bekletip servis edin deneyeceklere afiyet olsun.
Limonlu Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















