Limonlu Tiramisu

Limonlu Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Limonlu sos için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için:

  • 1 paket krema ( 200 ml % 35 yağlı olandan )
  • 1 paket labne peyniri ( 200 gram )
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kadar limonlu sos eklenecek
  • 16 adet kedi dili
  • Kedi lisanını ıslatmak için süt

Süslemek için:

  • File antep fıstığı

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml

Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 125 ml

Limonlu Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon sosu için tereyağı dışında ki tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak daima karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  2. Kaynama noktasına gelen sosa tereyağı eklenip yeterlice kaynadıktan sonra sıcakken süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
  3. Kreması için krema mikserle yüksek devranda 2 dakika çırpılır, öteki tüm gereçler ve soğuyan limon sosundan 4 yemek kaşığı eklenip tekrardan homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  4. Kedi lisanı bisküvileri ortadan ikiye bölünerek soğuk süte bandırılıp kasenin alt tabanına dizilip üzerine krema eklenir ve tekrar ıslatılmış kedi lisanı eklenip üzerine krema eklenerek düzleştirilir.
  5. Tüm krema bitinceye kadar tıpkı halde kaselere yerleştirilir.
  6. Son olarak limon sosundan kremaların üzerine eklenip dolapta en az 2 saat vaktiniz varsa bir gece bekletip servis edin deneyeceklere afiyet olsun.

Limonlu Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ispanaklı Susamlı Tavuk
Kolay Pizza Tarifi
San Sebastian Cheesecake
Balkabaklı Glutensiz Muffin
Taratorlu Makarna Salatası
Domatesli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |