Milföyden Tepsi Mantısı

Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 2- 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Eritilmiş tereyağında toz biber (Dilerseniz salçalı sosta yapabilirsiniz)

Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayalım, bu sırada bir tavada soğan, salça ve baharatları kavuralım.
  2. Patatesler haşlamdıktan sonra ezip salçalı sosla karıştıralım.
  3. Daha sonra patatesi milföy hamurunun üzerine ince bir katman olarak yayalım milföyleri birer parmak kalınlığında şeritlere bölelim.
  4. Yağladığımız borcama dizip üzerine sıvı yağ sürelim.
  5. 180 derece evvelden ısıtılırmış fırından kızarana kadar pişirelim.
  6. Biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağını ek edelim.
  7. Dilerseniz serviste nane ve pul biber kullanabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌵.

Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ananaslı Tavuk Sote (Pcos Dostu – Tatlı Tuzlu Uyumu)
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Anne Sütlacı (Nişastasız)
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tarifi
Nefis Ciğer Dürüm
Simit Böreği ( Simit Tadında )
Hdabla | © 2025 |