Milföyden Tepsi Mantısı
Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 2- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Toz biber
- Nane
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Eritilmiş tereyağında toz biber (Dilerseniz salçalı sosta yapabilirsiniz)
Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım, bu sırada bir tavada soğan, salça ve baharatları kavuralım.
- Patatesler haşlamdıktan sonra ezip salçalı sosla karıştıralım.
- Daha sonra patatesi milföy hamurunun üzerine ince bir katman olarak yayalım milföyleri birer parmak kalınlığında şeritlere bölelim.
- Yağladığımız borcama dizip üzerine sıvı yağ sürelim.
- 180 derece evvelden ısıtılırmış fırından kızarana kadar pişirelim.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağını ek edelim.
- Dilerseniz serviste nane ve pul biber kullanabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌵.
Milföyden Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















