Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade)

Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un (1 yemek kaşığı un)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ yahut sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu

İstediğiniz iç harcı;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı maydanoz

Pişirirken;

  • Biraz tereyağ yahut sıvı yağ (daha hoş kızarması için)

Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri derin bir kaba koyalım materyalleri pürüzsüz biçimde çırpın.Dilerseniz blender kullanabilirsiniz.
  2. Yapışmaz bir tavaya çok az tereyağ yahut sıvı yağ sürüp 1 kepçe hamurdan krep üzere döküp her yerine yaydırın. İnce olmalı.
  3. Altı kızarınca nazikçe çevirin bir tarafına kenar bırakarak iç harcı ekleyip yarım ay halinde kapatın.
  4. Kenarlarına hafif bastıralım, kapatalım,her iki tarafına az tereyağ sürüp artlı önlü sık sık çevirerek kızarana kadar pişirelim ( ben tereyağ sürerek pişirmedim,gerektiğinde tavayı yağladım ).

Not: krep gözleme üzere görünsede hamurun krep hamuruyla alakası yoktur, özgün gözleme hamurun sıvı halidir.

Not:@ferahkitchen,ellerinize sıhhat hoş oldu.

Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Soslu Kek
Mangal Tadında Kök Kanat
Lego Pastasi
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü)
Elti Boğan
Hdabla | © 2025 |