Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade)
Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı un (1 yemek kaşığı un)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ yahut sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
İstediğiniz iç harcı;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- İsteğe bağlı maydanoz
Pişirirken;
- Biraz tereyağ yahut sıvı yağ (daha hoş kızarması için)
Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri derin bir kaba koyalım materyalleri pürüzsüz biçimde çırpın.Dilerseniz blender kullanabilirsiniz.
- Yapışmaz bir tavaya çok az tereyağ yahut sıvı yağ sürüp 1 kepçe hamurdan krep üzere döküp her yerine yaydırın. İnce olmalı.
- Altı kızarınca nazikçe çevirin bir tarafına kenar bırakarak iç harcı ekleyip yarım ay halinde kapatın.
- Kenarlarına hafif bastıralım, kapatalım,her iki tarafına az tereyağ sürüp artlı önlü sık sık çevirerek kızarana kadar pişirelim ( ben tereyağ sürerek pişirmedim,gerektiğinde tavayı yağladım ).
Not: krep gözleme üzere görünsede hamurun krep hamuruyla alakası yoktur, özgün gözleme hamurun sıvı halidir.
Not:@ferahkitchen,ellerinize sıhhat hoş oldu.
Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











