Püreli Misket Köfte
Püreli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için ;
- 500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ekmek ici
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
Patates püresi için;
- 4,5 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
Püreli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köfteyi hazırlıyoruz ,malzemelerimizi geniş bir kapta güzelce yoğurun .
- Misket biçiminde yapalım .
- 2 saate yakın dinlendirelim.
- Geniş tavada kızgın sıvı yağ ile köfteleri kızartalım.
- Aynı tavada biraz tereyağ ekleyerek salçayı biraz kavurun, sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyin.
- Kızarttığınız köfteleri içine atın 10 dakika pişirelim.
- Patatesleri tuzlu suda haslayalım sonra suyunu suzup tereyağ ile sütü ekleyelim, ezin ve süzgeçten geçirelim pürüzsüz olması için.
- Üzerine maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun🌸.
Püreli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










