Elmas Kurabiye
Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Sürülebilir çikolata (kahvaltılık )
- Fındık kırıntısı
- Toz şeker
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
- Kontrollü bir biçimde unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve şekeri bulayıp tepsiye dizelim.
- Küçük kaşık yardımıyla yuvarlakların ortasına bastıralım.
- 150 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sürelim ve fındık kırıntısını serpelim.Afiyet olsun ✌️.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








