Limon Dolgulu Kurabiye
Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- Yarım paket margarin ya da tereyağı
- Yarım fincan sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı un (azar azar eklenecek)
Dolgu kreması:
- Yarım su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolgu materyallerini sos tavasına alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp soğutuyoruz.
- Oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağı ya da margarinin üzerine birinci evvel un hariç tüm kurabiye gereçlerini döküp karıştırıyoruz.
- Sonra azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ardından kayısı büyüklüğünde kesimler alıp içli köfte üzere içini açıyoruz ve soğuyan dogudan 1 çay kaşığı koyuyoruz.
- Uçlarını kapatıp yuvarlıyoruz. Tepsiye dizince üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz( isteğe bağlı).
- 180 derece ısıttığımız fırında kurabiyelerin kenarları çatlayıncaya kadar pişiriyoruz. (benim fırınımda 20 dk da pişti). Afiyet olsun☺️.
Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















