Limon Dolgulu Kurabiye

Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • Yarım paket margarin ya da tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı un (azar azar eklenecek)

Dolgu kreması:

  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik

Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolgu materyallerini sos tavasına alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırıp soğutuyoruz.
  2. Oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağı ya da margarinin üzerine birinci evvel un hariç tüm kurabiye gereçlerini döküp karıştırıyoruz.
  3. Sonra azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Ardından kayısı büyüklüğünde kesimler alıp içli köfte üzere içini açıyoruz ve soğuyan dogudan 1 çay kaşığı koyuyoruz.
  5. Uçlarını kapatıp yuvarlıyoruz. Tepsiye dizince üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz( isteğe bağlı).
  6. 180 derece ısıttığımız fırında kurabiyelerin kenarları çatlayıncaya kadar pişiriyoruz. (benim fırınımda 20 dk da pişti). Afiyet olsun☺️.

Limon Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Lokmalık (Züber)
Hindistan Cevizi Unlu Muffin
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Revani Samet Usulü
Yumuşak Pankek
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi
Hdabla | © 2025 |