Patatesli Çıtır Muska Börek (Videolu)

Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dinlendirmek için 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına;

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ,su, tuz ile yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ,hamur tezgahı alıp 4-5 dakika özleşene kadar yoğurduktan sonra 10 tane eşit modüle bölüp bezeler yapalım.
  2. Bezeleri unlayarak tatlı tabağı boyutunda açalım, eritilmiş ve soğumuş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile her katına yağ sürerek bezelerimizi üst üste koyup üzerine streçle kapatıp yarım saat dinlendirelim .
  3. Dinlenen bezeleri masaya birinci yufkayı alarak açıp nazik bir formda çekiştirerek açabildiğimiz kadar açarak büyütelim .
  4. Sonra dilerseniz tek tek dilerseniz ikişerli açabilirsiniz.
  5. Hepsini üst üste alarak tıpkı halde açıp birebir boyuta getirelim.
  6. Haşlanmış ezilmiş patates tuz ve baharatla karıştırdığımız patatesi bir ucuna koyarak yayalım sarıp rulo yapalım ve her sarışta yufkayı kendimize hakikat çekiştirerek tekrar büyütmesini sağlayalım.
  7. Sonrasında ruloyu muska biçiminde keserek fırın tepsisine alalım üzerine dinlendirdiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim.
  8. Çörek otu serpiştirip 190 derece evvelden ısıtılmış fırında böreğimizi pişirerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇. .

Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabıye
Antep Fıstıklı Rulolar
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
5 Dakikada Soğan Mezesi
Beşamel Soslu Kıymalı Krep
Ananaslı Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |