Patatesli Çıtır Muska Börek (Videolu)
Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5.5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dinlendirmek için 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına;
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ,su, tuz ile yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ,hamur tezgahı alıp 4-5 dakika özleşene kadar yoğurduktan sonra 10 tane eşit modüle bölüp bezeler yapalım.
- Bezeleri unlayarak tatlı tabağı boyutunda açalım, eritilmiş ve soğumuş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile her katına yağ sürerek bezelerimizi üst üste koyup üzerine streçle kapatıp yarım saat dinlendirelim .
- Dinlenen bezeleri masaya birinci yufkayı alarak açıp nazik bir formda çekiştirerek açabildiğimiz kadar açarak büyütelim .
- Sonra dilerseniz tek tek dilerseniz ikişerli açabilirsiniz.
- Hepsini üst üste alarak tıpkı halde açıp birebir boyuta getirelim.
- Haşlanmış ezilmiş patates tuz ve baharatla karıştırdığımız patatesi bir ucuna koyarak yayalım sarıp rulo yapalım ve her sarışta yufkayı kendimize hakikat çekiştirerek tekrar büyütmesini sağlayalım.
- Sonrasında ruloyu muska biçiminde keserek fırın tepsisine alalım üzerine dinlendirdiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim.
- Çörek otu serpiştirip 190 derece evvelden ısıtılmış fırında böreğimizi pişirerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇. .

Patatesli Çıtır Muska Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













