Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Ceviz
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü bir taşım kaynatın farklı tencereye su koyun içine pirinçleri koyun uygunca kaynatın pirinç tanesi yumuşacık olsun.
  2. Pirinç güzelce piştikten sonra sütü ekleyin kaynasın yeterlice özleşsin ağır kıvam olsun.
  3. Güveç kaplarını koyun fırın tepsisine dizin alt tabana su koyun.
  4. 250 derecede üzeri güzelce pişene kadar pişirin isteğe nazaran soğuyunca üzerine tarçın ve ceviz ekleyin yiyenlere afiyet olsun :).

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık Poğaça
Soslu Makarna
Pratik Elmalı Rulo Pasta
Kayısı Uyutması (Sindirim Dostu)
Orman Meyveli Magnolia
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)
Hdabla | © 2025 |