Sütlaç
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt süt
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı toz şeker
- Ceviz
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü bir taşım kaynatın farklı tencereye su koyun içine pirinçleri koyun uygunca kaynatın pirinç tanesi yumuşacık olsun.
- Pirinç güzelce piştikten sonra sütü ekleyin kaynasın yeterlice özleşsin ağır kıvam olsun.
- Güveç kaplarını koyun fırın tepsisine dizin alt tabana su koyun.
- 250 derecede üzeri güzelce pişene kadar pişirin isteğe nazaran soğuyunca üzerine tarçın ve ceviz ekleyin yiyenlere afiyet olsun :).
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







