Zerdeçallı Kuru Fasulye
Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (bir gece evvelden ıslatılmış)
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri süzün ve bir kenarda bekletin.
- Derin bir tencereye sıvı yağı alın. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulunca üzerine unu ekleyin ve 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Karışıma sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek açın.
- Su kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri ekleyin.
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve zerdeçalı da ek edip karıştırın.
- Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
- Piştikten sonra ocağı kapatın ve biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!.
Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






