Zerdeçallı Kuru Fasulye

Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye (bir gece evvelden ıslatılmış)
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri süzün ve bir kenarda bekletin.
  2. Derin bir tencereye sıvı yağı alın. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Soğanlar kavrulunca üzerine unu ekleyin ve 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Ardından salçayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Karışıma sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek açın.
  6. Su kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri ekleyin.
  7. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve zerdeçalı da ek edip karıştırın.
  8. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
  9. Piştikten sonra ocağı kapatın ve biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!.

Zerdeçallı Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah)
İki Renkli Kurabiye
Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Mantar Soslu Makarna
Kayseri Yağlaması
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |