Krem Şantili Supangle

Krem Şantili Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 200 ml sıvı krema
Piştikten sonra eklenecekler;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı buzlu su
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sade çikolata
Arası için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Krem Şantili Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krem şantinizi yaparak başlayın soğuması için dolaba kaldırın.
- Ardından tencereye nişasta ,şeker ve kakaoyu alın düzgünce karıştırın.
- Üzerine süt ile kremayı ekleyin, iyice karıştırın ocağı yakıp üzerine tencereyi koyup katılaşıncaya kadar karıştırın.
- Katılaşınca ocağın altını kapatıp içerisine tereyağı vanilya ve çikolataları ek ederek uygunca karıştırın.
- Son olarak buzlu suyunuzu dökerek tekrar suyu çekene kadar karıştırın .
- Soğuması için bir kenara alın .
- Soğuyana kadar iki dakikada bi karıştırın üzeri yüz tutmasın bu süreci soğuyana kadar yapın.
- Soğuduktan sonra servis yapacağınız tabaklara yarıya gelmeyecek kadar koyun.
- Üzerine krem şanti ekleyin ,ardından tekrar çikolata sosunuzu dökün, soğuması için en az iki saat dolapta dinlendirin.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🍮💐.
Krem Şantili Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








