Güveçte Tavuk Sote (Videolu)

Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram açılmış but
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yağ alalım kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızın içerisine ek edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  2. Üzerine yemeklik doğradım kuru soğana ve biberleri ekleyerek domatesini ve salçasını katarak kavurmaya devam edelim.
  3. Damak zevkimize nazaran baharatlarını ayarlayalım bir su bardağı suyun ek edip kapağını kapatalım 15 dakika pişirelim .
  4. Ardından güveç tabaklarınıza paylaştıralım.
  5. 190° evvelce ayarlanmış alt üst ayar fırında 15 dakika pişirelim, mühlet sonunda çıkartıp üzerine kaşar biber ve domates ile süsleyerek tekrardan kaşarlarımız eriyinceye kadar fırına verelim.
  6. Kaşarlar eridiğinde fırından çıkartalım sıcağı sıcağına çabucak servise hazır. Deneyecekler kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Kurabiye (Diyet)
Soğanlı Meze
4 Malzemeli Meze
Evde Kolayca Hazırlanan Şifalı Anason Çayı Ve Mucizevi Faydaları (Videolu)
Kavurmalı Kaşarlı Krep
Patatesli Lepe Yemeği
Hdabla | © 2025 |